Sådan fisker du med spinner i Put & Take fiskesø

Et sikkert hit når du fisker i en Put & Take fiskesø er er at fiske med spinner. Spinnefiskeri er som regelt effektivt, da ørrederne i fiskesøerne nemt kan lokkes til at tage spinnerne. Se hvordan du fisker med spinner i Put & Take søer.

Når jeg selv fisker i Put & Take fiskesøer har jeg typisk to måder jeg fisker på. Enten fisker jeg med Power Bait, eller også fisker jeg med spinner.

Nogle dage duer powerbaiten ikke, så må man prøve sig frem med sine spinnere. Andre dage er det omvendt. En ting er dog sikkert. Spinnere er en rigtig god måde at fange ørreder på i en Put & Take fiske-sø.

Sådan fisker du med spinner i Put & Take

Når der fiskes med spinner er der flere ting man skal tage højde for, og om ikke andet så forsøge sig frem. Spinnertype, årstid, sigtbarhed og fisketype har alle betydning for hvordan man bør fiske med spinner.

Gå en tur rundt om Put & Take søen og læg mærke til om fiskene står i overfladen. Ses fiskene tydeligt i overfladen og er der megen overfladeaktivitet, kan man prøve at fiske højt i vandet. Her skal man måske bruge en lidt lettere spinne som ikke går så dybt, samt spinne ind med en vis hastighed for at spinneren ikke går for dybt.

Ses fiskene ikke i overfladen, skal man nok prøve at fiske lidt dybere. Jeg har selv bedst erfaring med dette, hvor jeg kaster spinneren ud, og venter et sekund eller to, før jeg spinner ind. Dermed når spinneren lige at synke lidt, og får dermed noget mere dybde, når jeg spinner ind.

Fisker du med spinner i varmt vand, kan det også være nødvendigt at spinne hurtigere ind, da fiskene er mere aktive, mens fiskene er mere træge i koldt vand, hvorfor der så skal spinnes lidt langsommere.

Selve måden man spinner på er forholdvist simpel. Man kaster spinneren ud og spoler så snøren ind med jævn hastighed. Det kan være svært at kaste spinneren langt ud, men det er som oftest heller ikke nødvendigt.

Sølvfarvet spinner med røde prikker

Mit foretrukne valg når jeg spinnefisker er en sølvfarvet spinner med røde prikker i størrelse 3. Den har jeg efterhånden taget en del regnbueørreder og bækørreder på i Put & Take søer.

Min umiddelbare erfaring er at denne type spinner er god i de fleste tilfælde, men kan være mest effektiv, hvis vandet ikke er alt for grumset. Jeg har selv fanget fisk på denne spinner fra marts til september, så spinneren burde være god til de fleste årstider.

Vælg spinner-farve efter årstid og sigtbarhed

Når du skal ud og finde en god spinner bør du måske overveje at købe nogle stykker. Effektiviteten ved spinnefiskeri er meget afhængig af årstiden og vandets sigtbarhed. Er vandet i Put & Take fiskesøen meget grumset og sigtbarheden lav, kan man med fordel bruge skrappe farver som grøn, rød eller "regnbue" med flere farver. I mere klart vand er den sølvfarvede eller lyse spinnere gode.

I de tidlige måneder på året er den regnbuefarvede spinner god til rovfiskene, mens den sølvfarvede spinner bliver bedre når det er lidt varmere.

Min grejkasse indeholder en række spinnere, i forskellig farve og størrelse, så jeg er rustet til enhver situation ved Put & Take søen.