Muldvarpesaks hvordan – sådan fanger du muldvarpe med en muldvarpesaks

Har du fået besøg af muldvarpe i haven, kan du selv bekæmpe dem ved at bruge en muldvarpesaks. Her kan du se hvordan du bruger en muldvarpesaks, og øger dine chancer for gevinst.

Det kan være træls af få besøg af muldvarpe i din have. Det kan hurtigt ødelægge græsplænens og havens udseende, hvis det myldrer frem med muldvarpeskud. De fleste haveejere vil derfor gerne af med muldvarpen.

Der findes flere måder til muldvarpebekæmpelse, men en af de mest effektive måder er ved at bruge muldvarpesakse.

Muldvarpesaks – hvordan?

Når du skal sætte muldvarpesaksen op er der flere ting du skal være opmærksom på, for at øge dine chancer. For det første skal du finde det rigtige sted i muldvarpens gangsystem. Du kan godt sætte fælden ned i et muldvarpeskud, men det er mest effektivt at sætte saksen ned i muldvarpens gang mellem to skud.

Lokaliser gerne to friske muldvarpeskud, og find frem til gangsystemet mellem de to skud. Det kan du gøre ved at stikke en pind eller et spyd ned i jorden, og mærke dig frem til hvor gangen befinder sig. Det vil typisk være her hvor jorden nemmere giver efter end de øvrige steder.Hvordan anvendes en muldvarpesaks?

Sæt muldvarpesaksen i muldvarpens gang

Når du har fundet gangen, graver du et hul i jorden, så du kommer ned til gangen. Det kan du normalt sagtens gøre med de bare hænder, eller en lille potteskovl. Hullet behøver ikke være stort, bare stort nok til at saksen kan være i hullet, uden at sider og jord generer saksens smækkefunktion.

Muldvarpesaksen sættes op så muldvarpen ikke kan gå rundt om den, men er nød til at kravle igennem fælder, hvorved den aktiverer smækkefunktionen, som afliver muldvarpen.

Når saksen er placeret, kan du sætte en sort malerspand hen over hullet, og bruge den opgravede jord til at lægger rundt om kanten, så alt sollys spærres ude. Det er vigtigt at der ikke kommer lys ned i hullet.

Brug gerne flere muldvarpesakse

Anvender du flere sakse på en gang, øger du dine chancer yderligere. Brug ovenstående fremgangsmåde, og placer saksene forskellige steder omkring de mest friske muldvarpeskud. Jeg vil anbefale dig at bruge 2-3 muldvarpesakse ad gangen, afhængigt af hvor stort et område muldvarpen er aktiv på.

Billig muldvarpebekæmpelse

Muldvarpesakse er et billigt våben til muldvarpebekæmpelse. Du kan købe dem der hvor du handler haveredskaber til haven. Byggemarkeder, havecentre, Bilka osv. tilbyder alle muldvarpesakse til overkommelige priser. En god muldvarpesaks behøver ikke at koste mere end 100-150 kr. Og den kan bruges igen og igen.