OL i Beijing 2008

De Olympiske Lege 2008 afholdes denne gang i Beijing i Kina. De første Olympiske Lege blevt afholdt for mere end 2000 år siden, mens de moderne Olympiske Lege begyndte i 1896. OL afholdes herefter hvert 4. år.

Den 29. olympiade vil blive afholdt fra 8. august 2008 til 24. august 2008.

Oprindeligt blev de Olympiske Lege afholdt som en del af religiøse ritualer i oldtidens Grækenland. Hvert 4. år samledes græske atleter for at dyrke idrætten på den hellige jord og ære guderne.

De moderne Olympiske Lege blev indledt i Athen i 1896, og har kun været afbrudt tre gange siden, som følge af krige. Olympiaden i Beijing 2008 er dermed det 3. Olympiske Lege i det nye årtusinde.

Danmark og OL 2008

Danske idrætsudøvere der vil med til Olympiaden, skal kvalificere sig til de Olympiske Lege ved at klare kvalifikationskravene, der fastsættes af IOC og de internationale specialforbund i fællesskab, samt nationale kvalifikationskrav og udtagelseskriterier.

Det danske hold til sommerens OL i Beijing, vil løbende blive udtaget. I skrivende vil Danmark sende idrætsudøvere i atletik, badminton, bordtennis, brydning, bueskydning, cykling, håndbold, kano og kajak, ridning, sejlsport, skydning, svømning, og trampolinspring til OL. Se evt. Danmarks idræts-forbunds hjemmeside for navne og den fulde liste.

Sportsgrene ved OL i Beijing 2008

Antallet og udbuddet af idrætsgrene har varieret meget og der kigges løbende på hvilke idrætsgrene der skal udbydes til OL.

Til de Olympiske Lege i Beijing vil der være 35 sportsgrene på programmet. Disse inkluderer Svømning, diverse vandsporte, bueskydning, atletik, badminiton, baseball, basketball, boksning, kano og kajak, cykling, ridesport, fægtning, fodbold. gymnastik, håndbold, hockey, kampsport, roning, sejlads, skydning, softball, bordtennis, tennis, triatlon, volleyball, vægtløftning og brydning.