Rejs til London og oplev hele verden samlet på et sted

London er en levende, travl og multikulturel storby der emmer af liv, muligheder og oplevelser.

Den engelske hovedstad er fuld af liv og kulturelt mere aktiv end den har været i årevis. Byens teatre og pubber summer af folk, og modernisering og nye tiltag præger byen frem mod de olympiske lege i 2012.

Teatre, hoteller, cafeer og butikker præger bybilledet og gør London til et summende virvar af muligheder. Hele verden er samlet på et sted, og hvad enten du kommer fra Afrika, Asien, Amerika eller Europa er der muligheder for netop dig. et eksempel er China Town, hvor kinesere har gjort en hel bydel til et lille Kina i London.

Underholdning og shopping

London regnes som en af de førende musical- og teaterbyer i verden. I bydelen West End finder man utallige teatre, biografer og musiksteder som aften efter aften underholder tusinder af mennesker. Specielt området omkring Leicester Square, Piccadilly Circus, teatergaden Shaftesbury Avenue og kultur-området Covent Garden trækker mange mennesker.

Ønsker man at tage på shopping finder man alle de store modehuse, eksklusive butikker og firmaer i London. Oxford Street er nok Europas travleste handelsgade, og med en længde på næsten to kilomenter, er den nok også at regne for verdens længste handelsgade.

Har man lyst til at gå rundt blandt de mange boder på et af byens gademarkeder, er der rig mulighed for det ved Camden Market, Portobello Road Market i Notting Hill og Borough Market.

London byder desuden på nogle af verdens bedste fodboldhold, og når der blændes op for kampene i Premier League, er det med underholdning i topklasse. Arsenal - med danske Nicklas Bendtner i truppen, Chelsea, Tottenham og West Ham for bare at nævne nogle stykker.

Historie

London regnes gerne som grundlagt af romerne, ca. år 50 e.Kr., under navnet Londinium. Den ældste del af byen blev placeret nord for Themsen, og regnes i dag for det område der kaldes City of London. Byen blev i det 2. århundrede kategoriseret som hovedstad for provinsen Britannien.

London har gennem årene været hårdt udsat for angreb, hvor bl.a. de danske vikinger hærgede omkring 800-tallet og de næste århundreder.

Tower of London blev påbegyndt i 1078 og i 1100-tallet blev Westminster sæde for regeringen - og senere parlamentet som vi kender det i dag. Tower of London er en af verdens bedst bevarede middelalderfæstninger og har gennem årene fungeret som fæstning, kongebolig, fængsel - og kendes i dag primært som stedet hvor man opbevarer de engelske kronjuveler.

I midten af det 17. århundrede oplevede man en sort periode i Londons historie. Først da byen blev ramt af den sorte død - pesten - i 1665, og over 70.000 døde. Dernæst den store brand året efter som kun efterlod en femtedel af byen tilbage.

London blev dog genopbygget og i slutningen af 1800-tallet blev London regnet for verdens største by. London stod som centrum for det britiske imperium og var en ledende handels- og industriby.

Siden da har London haft en fremtrædende del af nutidens verdensbillede og fremstår i dag som en af verdens førende metropoler.

Seværdigheder

London tilbyder et væld af seværdigheder og mulighed for sightseeing. i området omkring Westminster, findes det berømte klokketårn Big Ben som vel nærmest er at betragte som Londons varemærke. Her findes også parlamentet og Westminster Abbey hvor landets regenter stedes til hvile. Ønsker man en formidabel udsigt over London, kan det anbefales at tage en tur op i det store pariserhjul, London Eye, som ligger på den modsatte side af Themsen end Big Ben. Udsigten fra 135 meters højde er imponerende.

Følger man Themsen, fx på en af de mange sightseeing både, støder man på et utal af broer. London Bridge, Millenium Bridge som løber fra Tate modern - kunstmuseet - og over til St. Pauls Cathedral - Londons domkirke.
Ikke mindst Tower Bridge er et imponerede syn, og en af verdens mest karakteristiske vippebroer.

Fæstningen Tower of London, som har spillet en stor rolle i Londons historie, er også et impnerende syn. Den huser kronjuvelerne, og en historisk gennemgang af London og Towers historie. Endvidere har Tower tidligere fungeret som kongebolig.
Den nuværende residens, Buckingham Palace, kan også varmt anbefales. Det er en fin gåtur fra Trafalgar Square og igennem St. James Park op til Buckingham Palace.

London huser også en række museer heriblandt Madame Tussaud's vokskabinet, Tate Gallery, The London Dungeons, National History Museum, det verdensberømte British Museum samt mange flere.