Rejs til Barcelona og oplev Spanien og den latinske kultur

Oplev storbyen Barcelona. Moderne kunst, unik arkitektur, latinsk passion, gastronomi og meget mere...

Barcelona er præget af arkitektur af den spanske arkitekt Antonio Gaudí, som nærmest er byens varemærke. Overalt i Barcelona ses bygningsværker, skulpturer og arkitektur af Gaudí eller inspireret af Gaudi´'s værker.

Gaudí's bygninger er som taget ud af et eventyr som Alice in Wonderland, og det ses tydeligt at Gaudí hentede sin inspiration i naturen, dens former og geometri, som han forsøgte at indarbejde i sine bygninger.


Parc Güell

Park Güell er et stort natur- og parkområde præget af Gaudí's karakteristiske arkitektur og udsmykning. Parken kan findes på bakken El Carmel i Barcelona. Parken er designet og opført mellem 1900 og 1914.

Parc Güell er designet mesterligt, og sammensat så parkens besøgende fyldes med fred og ro. Bygningerne og skulpturerne er unikke og bemærkelsesværdige, med fantasifulde lofte, tage, søjler og udsmykning. Gaudi's kendtegn.


La Sagrada Familia

La Sagrada Familia (den hellige familie) er en stor romersk-katolskis nygotisk kirke i Barcelona. Kirke er det sidste, men måske det mest ekstraordinære værk af Antoni Gaudí.

La Sagrada Família blev planlagt i slutningen af det 19. århundrede, og Gaudí blev sat på projektet i 1884. Gaudí arbejdede på projektet i over 40 år, og dedikerede de sidste 15 år udelukkende til dette mesterværk. Ved Gaudí's død i 1926 var projektet langt fra færdigt, og der har siden været arbejdet løbende på at færdiggøre det imponerende bygningsværk.


La Rambla

La Rambla - ramblaen - er den kendte lange vej i hjertet af Barcelona. Startende ved Plaça Catalunya og strækker sig hele vejen til havet.

Går man en tur på La Rambla finder man butikker, avis-kiosker, dyrebutikker, markeder og pladser (placas), hvor man kan nyde den lokale gastronimi eller drikke sig en kop kaffe. La Rambla myldrer af liv, repræsenterende de fleste samfundsgrupper som entertainerer, lommetyve, sælgere og selvfølgelig - turister.

For enden af ramblaen findes den 50 meter høje statue af Christopher Columbus.


FC Barcelona og Camp Nou

For enhver fodbold fan er Camp Nou et must-see når man er i Barcelona. Camp Nou er hjemmebane for en af Europas største fodboldklubber - FC Barcelona. Her spilles attraktiv fodbold, og på Camp Nou stadion findes altid en helt speciel atmosfære. En oplevelse man ikke må være foruden.

Det majestætiske stadion kan rumme næsten 100.000 siddende tilskuere, og spillere som Ronaldinho, Thierry Henry, Samuel Eto'o og Lionel Messi kan gøre enhver sulten efter fodbold.

Monstserrat
Lidt uden for Barcelona kan man opleve munke-klostret Montserrat.