Oplev Montserrat-klostret i bjergene ved Barcelona

Montserrat er et bjerg i nærheden af Barcelona i Spanien. På bjerget er der bygget et benediktiner-kloster ind i klipperne, hvor man kan opleve jomfruen af Montserrat.

Navnet Montserrat betyder frit oversat "takket bjerg", og hentyder til den meget karakteriske form som klipperne på Montserrat har, og som i sær ses på afstand.
Klippernes takkede former er et flot syn, og er et populært sted for bjergbestigere.

Man kan komme op til Montserrat klostret ved at køre derop, tage svævebanen fra bunden af bjerget, eller ved at tage turen i bjergtoget - Montserrat Rack Railway fra Monistrol i dalen for foden af Montserrat. Ønsker man at tage turen i svævebane eller bjergtoget,kan man tage toget Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fra Plaça d'Espanya stationen i Barcelona.

Fra selve munke-klostret , kan man tage et mindre bjergtog - funicular - op til toppen af Montserrat bjerget, eller tage et bjergtog lidt ned og går ned til grotten hvor Jomfru Maria aniveligt åbenbarede sig.

Montserrat-klostret blev grundlagt i 800-tallet, og er i dag kendt for at fremvise katalanernes foretrukne kultfigur - den lille sorte - La Moreneta. Desuden har klostret et verdensberømt kor i Montserrat Choir boys.

Idag er Montserrat er yndet turistmål, og klart et besøg værd. Fra Barcelona er det typisk en heldagstur, men kan evt. kombineres med en overnatning, hvor man bor tæt ved klostret.