Spar penge ved at skifte til nyt træpillefyr

Har du i dag installeret et ældre gas- eller oliefyr, kan der være store besparelser at hente, ved at skifte til et moderne træpillefyr.

Et træpillefyr fungerer på samme måde som et gas- eller oliefyr. Det kan bruges til opvarmning af din bolig, og til opvarmning af dit brugsvand.

Fyret består af et træpillemagasin, en kedel og en brænder. Træpillerne føres automatisk ind i brænderen, efterhånden som forbrændingen foregår.

Spar op til 60-70% på din varmeregning

Hvor meget du kan spare årligt på din varmeregning, afhænger af hvilke opvarmningsmetode du har i dag. Typisk ligger besparelsen på træpillefyret på 60-70%, sammenlignet med gas, olie og el.

Se eksempel på besparelser hos Bolius.

Din investering er tjent hjem på få år

Vælger du at erstatte dit gamle fyr med et nyt træpillefyr, er der selvfølgelig lidt investeringsomkostninger. Normalt vil dette hurtigt blive tjent hjem igen, og din investering er typisk tjent hjem efter bare 2-4 år.

Fordele og ulemper ved et træpillefyr

Et træpillefyr kommer med en række fordele, både økonomisk og miljømæssigt. Men der findes også nogle ulemper, som du skal overveje inden du investerer i et træpillefyrsanlæg.
Fordele:
  • Træpiller er billige sammenlignet med eks. gas og olie
  • Du betaler ikke CO2-afgift
  • Træpillefyr forurener mindre ned gas og olie

Ulemper:
  • Træpillefyr kræver mere af dig end olie- og gasfyr
  • Fyret skal renses ugentligt for optimal forbrænding
  • Du skal fylde træpiller på fyret ugentligt
  • Forbrænding og forurening hænger sammen med kvaliteten på pillerne

Hvor kan du købe et træpillefyr?

Der findes en del udbydere på markedet herhjemme. Flere af dem tilbyder træpillefyr i god kvalitet. Overvej et træpillefyr fra Vølund. De producerer pillefyr i høj kvalitet.

Skal du have fragtet store mængder træpiller? Blue Water Shipping tilbyder alle former for godstransport via vej, bane, sø og luft.