Find billig benzin og diesel

Med de stigende priser på benzin og diesel kan det være en dyr fornøjelse at køre bil. Priserne varierer dog meget, og man kan derfor spare gode penge ved at se sig lidt for.

Der findes flere hjemmesider hvor man kan se oversigter over priserne på de forskellige typer benzin og diesel. www.benzinpriser.dk og www.benzinpriser.nu er begge udmærkede til at se hvilke selskaber der er de billigste. Disse sider viser typisk både de landsdækkende listepriser og lokale priser rundt om i Danmark.

Jeg bruger ikke selv disse sider, men sværger mere til nogle andre små fifs.

Læg mærke til tankstationerne i lokalområdet. Hvilke er normalt de billigste, og findes der steder hvor to eller flere tankstationer ligger tæt op ad hinanden, er de som regelt i konkurrence, og giver billigere priser.

Har du allerede nu fastlagt hvor du typisk kan finde det billigste benzin og diesel, så prøv at følge prisernes udvikling i løbet af en uge. Ofte ser man at der et par gange om ugen er en dag der er billigere, og her kan der være store besparelser at hente. Jeg synes det varierer meget fra sted til sted, men i øjeblikket er der en tendens til at det er søndag i mit lokalområde. Hold øje med det i dit eget lokalområde, så kan du måske hurtigt komme en krone eller mere under normalprisen på brændstoffet.

Små besparelser bliver til meget

Finder man de rigtige steder kan man spare mange penge. Jeg har tit været det rette sted på det rigtige tidspunkt, og kan derfor hurtigt spare en 50'er eller lignende på min diesel.
Men selv mindre besparelser er værd at tage med. Spare du 10 kr pr. optankning, løber det også op i løbet af et år.

Tank selv og discount-stationer

Jeg ser også en tendens til at benzin og diesel er billigere på tankstationer hvor man kan tanke selv og betale ved standeren. Eller endnu bedre - tank stationer hvor der ikke er en kiosk tilknyttet. På disse stationer ligger prisen som oftest under prisen, på de store "veludrustede" tankstationer.

Tank desuden benzin eller diesel løbende. Kører du bilen helt tom hver gang, er der mindre chance for at være "fleksibel". Tank benzin når det er billigt, om det så kun er en halv tank, sparer du stadig penge. Overvej desuden hvordan du kan køre længere på literen.