Spar penge ved at køre længere på literen

Priserne på benzin og diesel stiger og stiger, og det kan være en dyr fornøjelse at køre bil. Du kan derfor hurtigt spare mange penge på at sænke forbruget og køre længere på literen. Se nogle gode råd til at sænke forbruget herunder.

Kør længere på literen og spar penge på benzin

Når du nu endelig har fundet den billigste benzin eller den billigste diesel, så er der også nogle forholdsregler du kan tage, for at køre længere på literen.

Ekstrem-eksemplet så man i bil-nørd-programmet Top Gear, hvor det lykkedes for værten at køre fra London til Edinburgh og tilbage på en enkelt tankfuld benzin. Han havde tænkt på alt, og radio, air condition med videre var bandlyst for at optimere brændstofforbruget.

Uden at gå i ekstremer, er der herunder en række råd du kan bruge for at optimere dit eget forbrug. Blive ikke overrasket hvis du kan hente 10-20% på forbruget her.
  1. Vedligehold din bil. Er oliestanden korrekt og trykket i dækkene det rigtige, kan bilen køre mere effektivt, og bedre udnytte brændstoffet.
  2. Begræns bilens vægt. Jo mindre den vejer jo mindre benzin bruger den. Sørg derfor for at fjerne overflødig vægt fra bagagerum mv.
  3. Hold sideruderne lukkede - specielt ved høje hastigheder, da åbne ruder skaber mere vindmodstand, og dermed kræver øgede kræfter for at holde bilens optimale fart.
  4. Minimer strømforbruget ved fx. at holde radio og air condition slukket. Specielt air condition kræver en del. Nøjes derfor med at bruge den, når der er behov for det.
  5. Undgå kraftige accelerationer og kør med en fornuftig hastighed. Jo mere du accelerer jo mere brændstof bruger bilen. Undgå derfor unødvendige nedbremsninger og dermed efterfølgende accelerationer. Vær derfor forudseende og opmærksom når du færdes i trafikken.
  6. Undgå at holde med tændt motor og sluk den hvis du skal holde og vente i mere end omkring et minut.
  7. Skift gear tidligere. Jo mere du presser motoren op til et gearskifte, jo mere kraft skal den også bruge. De høje toner motoren siger ved 70 km/t i 2. gear er ikke et tegn på bedre brændstofforbrug. ;o)

Pendler-ordning, car pool eller delebil

Slutteligt kunne du overveje at køre sammen med andre, eller måske være flere om en bil. I Danmark er der en tendens til at vi har hver vores bil, og sidder alene i den når vi kører på arbejde. Er I flere kolleger der bor i samme område, kan alle parter spare penge ved at køre sammen, og miljøet skånes mere.

På nettet findes og flere hjemmesider som gør folk i stand til at mødes og køre sammen. Enten fast eller hvis man en weekend skal en tur til København. Pendler.dk kan anbefales, og jeg har selv gennem en årrække haft stor gavn af at pendle med en fra nabovirksomheden.