3D scanning af gravide - de første kvalitets-billeder af jeres barn

En 3D scanning giver jer mulighed for at se de første realistiske billeder af jeres kommende barn. Man kan se barnets køn, og måske endda om det ligner far eller mor.

Et højdepunkt i graviditeten er når man får foretaget den første scanning af det lille barn. Ultralydsscanningen giver en mulighed for at se hvordan barnet har det, måske endda dets køn, men stadig med meget primitive 2Dbilleder.

Det findes der dog råd for. En 3D-scanning giver mulighed for meget mere realistiske billeder af det ufødte barn. Ansigtstræk, øjne, næse og mund, fingre og fødder kan nu ses tydeligt, og det kan være muligt at genkende ansigtstræk fra jer selv.

En 3D scanning kan foretages gennem hele graviditeten, med forskellig mulighed for detaljering alt afhængig af hvor langt moderen er henne.
3D/4D scanninger
Billede af baby fra 3D scanning i SilkeborgEn 3D scanning betyder at billederne bliver mere realistiske og livagtige, mens 4D scanning betyder at der er bevægelse i billederne - video. Med andre ord der man sit kommende barn "live" i 3D.

En 3D scanning foretages som en grundig gennemscanning af barnet. Man kan se om barnet vokser som det skal, høre hjertelyden, se moderkagens placering og se om organerne udvikler sig som de skal.

Fra uge 17 begynder det også at være muligt at se barnets køn. Det afhænger af barnets placering mv. Fra uge 22 er det stort set muligt at kønsbestemme barnet ved hver eneste scanning.

Misdannelsesscanning og andre typer scanninger
3D scanninger kan foretages gennem hele graviditeten, og der er flere typer scanninger som tilbydes. En tidlig scanning kan give jer svar på hvor langt I er henne og hvornår terminen bliver. Endvidere kan man se hjertet slå og se om der skulle være tvillinger. Lidt længere henne i graviditeten kan man med en graviditetsscanning fastslå terminen mere præcist og med en nakkefoldsscanning se om man skulle være i risikogruppen.

Misdannelsesscanning og nakkefoldsscanning foretages typisk efter uge 19, og vil være en grundig gennemgang af barnet.

Ved en graviditetsscanning følger man barnets udvikling, evt dets køn, dets placering i maven, en estimering af vægten med videre. Det er i denne fase - typisk uge 22 og frem - at man får de bedste billeder ved en 3D-scanning. Typisk siger man at uge 24-33 er de bedste uger til en 3D scanning, mens uge 27-29 er de mest optimale.

Få billeder og en DVD af optagelserne fra 3D scanningen

De fleste 3D klinikker tilbyder af man får alle billeder med hjem på print, samt video, billeder og evt. hjertelyd med på en DVD. Det giver jer en unik mulighed for at bevare disse minder for eftertiden. Scrapbøgerne bliver mere og mere digtiale efterhånden som det hele flyttes ud på internettet, og med en DVD i hånden, bliver det næsten ikke nemmere.

Priser på 3D scanninger

Priserne på de forskellige typer 3D scanninger varierer fra sted til sted. Typisk ser man at en fuld 3D scanning koster omkring de 1200,- De mindre scanninger kan være lidt billigere.

Man må gøre op med sig selv om det er penge man vil ofre, men tager jeg min egen erfaring, vil jeg overhovedet ikke være det foruden. Det er en oplevelse for livet!