Sansegynge ­ en gynge der styrker dit barns balanceevne

Sansegynger er gode til at styrke dit barns balanceevne, og kan fungere som både legeredskab, legetøj, vugge og møbel. Gyngen er perfekt til de mindste børn, og bruges både i privat og offentligt på institutioner, børnehaver og legepladser.

En sansegynge er en rund gynge, som man enten kan sidde eller ligge ned og gynge på. Gyngen er typisk forholdsvis stor, så børn kan ligge ned på den, eller der kan være flere børn på en gang. Man kan kravle rundt på den, tumle i den og finde på spændende lege.

Sansegyngen er lavet så den stimulerer og træner børns koordination og balanceevne. En evne som er uhyre vigtig i forhold til børnenes senere evne til indlæring og koncentration.

Den perfekte gynge til de mindste

Sansegyngen er perfekt til de mindste børn. Hænger du gyngen op, så den hænger så tæt på jorden som muligt, vil de også selv kunne kravle op på den. Den vil gynge stille og roligt, så barnet ikke slår sig. Læg evt. en dyne eller et vattæppe nedenunder gyngen for at gøre det endnu mere sikkert og blødt, for de mindste.

Hæng sansegyngen op indenfor

Sansegyngen er ikke beregnet til at gynge vildt på, og kan sagtens hænges op indendørs også. Så kan de mindste børn gynge hele året rundt, uanset vind og vejr.
Læg et blødt tæppe eller eks. et fåreskind på gyngen, og så har du også en god lille vugge til din baby.

Sansegyngen fås i mange størrelser

Der findes mange udgaver af sansegyngen. Store, små, kraftige eller til almindeligt brug. Du kan gå ned i Bilka og købe en fin sansegynge, som du kan bruge i haven. Har du behov for en gynge til børnehaven eller offentlige institutioner, skal du nok bruge en kraftigere model, der kan bære flere hundrede kilo. Bemærk at der til offentligt brug kræves bestemte godkendelser og certificeringer, for at de må bruges.

Handicappede børn elsker gyngen

Et af de steder hvor sansegyngen kommer til sin ret, er i forbindelse med handicappede børn. At gynge er noget alle kan forholde sig til, og de fleste elsker. Multihandicappede børn er ingen undtagelse, og sansegyngen bør derfor være standard på alle institutioner med handicappede børn. Sansegyngen kan bidrage til deres ve og vel, og det er skønt at se børnenes glade ansigter, når de ligger og vugger i en sansegynge.

Hvad koster en sansegynge?

Prisen varierer meget i forhold til størrelse og kvalitet. Du kan få en glimrende gynge i Bilka til 3-500 kr. afhængig af diameter. Den fungerer glimrende hjemme i privathaven. Vil du have en sansegynge i lidt mere lækker kvalitet, kan du gå niveauet op købe en til små 1000 kr. eller mere. Selvom Bilka-modellen er god, så vil du næppe fortryde at give det dobbelte, da de sansegynger simpelthen bare er lidt bedre.

Til institutionsbrug eller brug på offentlige legepladser, skal der andre ting i spil også, hvorfor gyngerne så er lidt dyrere.

Køber du en sansegynge på nettet, vil du også kunne finde alverdens tilbehør. Du kan f.eks. finde lækre puder eller telte som passer til sansegyngen, så børnene kan lege hule mv.