Babyalarmer: køb den rigtige babyalarm

En babyalarm er et godt supplement til direkte opsyn med den lille nye baby. En babyalarm giver jer mulighed for at holde opsyn med babyen, selvom du befinder dig i den anden ende af huset. Men hvad bør man se efter, for at købe den rigtige babyalarm?

Der kan være stor forskel på prisen og kvaliteten på markedet for babyalarmer. Den dyreste er ikke nødvendigvis den bedste. Herunder kan du se nogle råd til hvad du bør se efter, når du vil købe en babyalarm.

Alarmen må ikke være for følsom

Det er vigtigt at babyalarmen ikke er følsom over for signaler fra andre elektriske apparater. Det kan være andre babyalarmer i området, walkie talkies, mikrobølgeovne eller endda halogenbelysninger i hjemmet. Der er ikke meget ved at den lille får afbrudt søvnen af at halogenlampen har "behov for at snakke". Sørg derfor for at købe en baby-alarm hvor der kan indstilles frekvenser, og gerne en babyalarm med DECT-teknologi, da disse er bedre til at lukke af for støj.

Babyalarm med kamera og video

Derefter bør man overveje om det ikke er nok med ren "radio-forbindelse". Der kommer flere og flere babyalarmer på markedet som kan vise video, men de koster også derefter endnu.

Men har I ønsker om en yderligere overvågning af babyens gøren og laden, kan I overveje en babymonitor med kamera. Her vil I kunne se live video fra babysengen, og se om babyen sover sødt og trygt. Mange af disse viser video i fin farvekvalitet, på enten en lille LCD-skærm, eller på en lille seperat tv-monitor. Denne slags babyalarmer kan normalt også vise video, selv om der er slukket lys i børneværelset.

Hvad med stråling fra babyalarmerne?

Mange er nervøse for evt stråling fra babyalarmen. Babyalarmer udsender ikke stråling, men bruger et magnetfelt, og den gennemsnitlige baby-alarm sender op til 100 gange mindre kraftigt magnetfelt end en mobiltelefon. Forskerne har endnu ikke svar på om elektromagnetiske felter er farlige, og Sundshesstyrelsen og WHO advarer da heller ikke mod brugen af babyalarmer. Men læs brugsanvisningen og placer babyenheden så langt fra babyen som anbefalet.

Gode råd til køb af babyalarm
  • Tænk jeres behov igennem, og overvej om en af de billigere modeller kan opfylde det behov, fremfor en dyr babyalarm til mange tusinde kroner.
  • Køb en alarm med DECT-teknologi (digital trådløs teknologi). Det forhindrer andres signaler i at interferere med babyalarmen, og giver mindre skrat og støj.
  • Har man en walkie talkie, eller behov for en, kan disse i mange tilfælde også bruges som babyalarm.
  • Overvej batterierne. Genopladelige batterier er en billigere løsning.
  • Overvej en babyalarm som kan køre på både batterier og strøm. Så kan du selv vælge hvad der er bedst i situationen.
  • En babyalarm med tovejs-kommunikation kan være en fordel, da man så kan berolige barnet ad den vej også.
  • Vælg en babyalarm som har en indikator for om der er forbindelse mellem sender og modtager. Så risikerer du ikke at overhøre babyen pga mistet forbindelse.
  • Overvej en babyalarm der kan justere lydniveauet, så du ikke risikerer at overhøre den lille.
  • Køb en babyalarm hvor der er en indikator for batteriskift.
  • Se efter om babyalarmen er CE-mærket eller med den Europæiske standard EN 50371.

En billig alarm kan være fin

Min egen erfaring er at en babyalarm i den lidt billigere ende af skalen, fungerer lige så godt som en i den dyre ende. Babyalarmen fra det lokale katalogbestillingsmarked kører upåklageligt, og selvom den ikke kan vise video, er vi fint tilfredse med den.