Sådan vælger du den rigtige tremmeseng til dit barn

Når jeres lille baby er ved at være nogle måneder gammelt, er det ved at være tid til at skifte vuggen ud med en barneseng. En tremmeseng er en glimrende babyseng, som ofte kan følge barnet til det er omkring 3 år gammelt.

Tremmesenge i dag har som oftest flere forskellige indstillinger, så man fx. kan justere højden på niveauet hvor barnet ligger. Er barnet stadig lille, kan man have den højt oppe, så man ikke skal bukke sig langt ned efter den lille. I takt med at barnet bliver ældre kan man så sænke bunden, så den dag barnet selv kan stå op, er bunden på sit laveste niveau.

Baby i tremmesengSikkerhed ved tremmesengen

Tremmesengen skal helst være af et robust materiale og være stabil, så den ikke bryder sammen, den dag den lille finder ud af at man kan hoppe. Se derfor efter om sengen er mærket med den europæiske standard for børnesenge. EN716 + årstal.

Forbrugerstyrelsen har en række råd og anbefalinger, som er gode at følge når I leder efter den rigtige tremmeseng.
  • Køber man en tremme seng med variabel bundhøjde, skal der i den højeste indstilling være min. 30 cm fra bunden til toppen af tremmesengen.
  • Afstanden mellem tremmerne i babysengen skal være mellem 4,5 cm og 6,5 cm.
  • Har baby-sengen netsider, må maskerne ikke være over 7 mm.
  • Har babysengen en variabel højde, må bunden ikke kunne sænkes uden brug af værktøj.
  • Er der hjul på tremmesengen, bør hjulene kunne låses, så sengen ikke kan trille.
  • Der må ikke være åbninger mellem 7-12 mm og og 25-45 mm hvor barnet kan få fingre, hænder og fødder i klemme.
  • Er der en eller flere sænkbare sider i tremmesengen, må barnet ikke kunne sænke disse fra sengen. Der skal helst være to låsemekanismer, som fx skal aktiveres med hænderne samtidigt i hver side.
  • Pyntgenstande og tilbehør må desuden ikke være så små at et barn kan pille dem af og sluge dem.
Kilde: forbrug.dk

Køb en god madras til tremmesengen

Det er ikke altid at der er en madras med, eller måske er madrassen ikke af det bedste materiale. Overvej derfor at købe en seperat madras af god kvalitet til tremme-sengen. Er bunden i babysengen fast, skal madrassen være hård, men i en tremmeseng med tremmer i bunden, bør madrassen være blød.

Overvej et købe en madras med et betræk, så dette kan tages af og vaskes, hvis det skulle blive nødvendigt.

Weekendseng til barnet

Jeg vil anbefale at I overvejer at købe en weekendseng også. De er nemme at transportere, nemme at slå op, og gode at sove i for den lille. Det gør jer uafhængig af soveforholdene når I overnatter ude. Weekendsenge til børn er ikke så dyre, og er en klar investering værd.

Hvad koster en god tremmeseng ?

Priserne varierer en del på markedet. En ny tremmeseng af god kvalitet koster typisk mellem 500 og 1500 kr. Er man ude på at spare lidt, kan man dog ofte finde gode barnesenge i genbrugsbutikker eller online på fx. Den Blå Avis.

Har du styr på de nye barselsregler 2022? Få svar på barselsloven her.