Er billige bleer de bedste bleer til din baby?

Skal du vælge billige bleer, svanemærkede bleer, fleksible bleer eller en helt anden slags ble? Se en guide til hvordan du vælger de bedste bleer til netop din baby.

Der kan være mange penge at spare ved at købe billige bleer fremfor mærkevare-bleer. Prisen på bleer kan variere med flere kroner pr. ble, og med det antal bleer der bruges i et barns ble-fase, så er der mange penge at hente ved at købe billige bleer.

Men er de billige bleer nu også de bedste? Herunder kan du se en guide til hvordan du kan vælge den rigtige ble til din baby.

Hvad skal jeg kigge på, når jeg vælger bleer?

Prisen er jo altid en faktor, men ellers bør du overveje nedenstående punkter, når du skal vælge ble til din baby:
  1. Se på om bleerne indeholder parfume eller lotion. De kan indeholde allergener eller miljøbelastende stoffer, som kan komme til at genere din baby. Kig evt. efter om bleen er svanemærket.
  2. Kig på vægtklasserne og den gruppe bleerne er inddelt i. Passer dit barns vægt til den anbefalede størrelse? Er din baby begyndt at gå, kan det også være en fordel at vælge en anden type ble.
  3. Går du meget ind for økologi, findes der flere mærker bleer og stofbleer, som er økologiske.

Billige mærkevarer bleer på tilbud

De større mærker inden for bleer - Libero, Pampers osv - vil ofte være dem du kan finde på tilbud i tilbudsaviserne. Det er i forvejen bleer der koster en del, men køber du stort ind når bleerne er på tilbud, kan du faktisk få bleerne ned i en fornuftigt pris.
Har du et KIWI supermarked i nærheden, så kan du hos dem få hver 4. pakke Libero gratis.

TÆNK tester bleer

Forbrugerbladet TÆNK har lavet en test af 13 forskellige slags engangs-bleer.
Testen viser at de billige bleer er ganske udmærkede køb, og det var et af de billigste mærker bleer, som vandt testen. Der er derfor intet bevis for at man behøver at købe dyre bleer for at få en god ble. De billige bleer er fuldt på højde med varemærke-bleer.

Stofbleer – den billigste slags bleer

Stofbleer er vel nok den billigste slags bleer du kan købe, da de kan bruges mange gange i den tid dit barn bruger ble. Du bør nok købe en ordentligt stak fra starten, men så kan du også klare dig længe. Ulempen ved stofbleer er at de skal rengøres hver gang baby har haft afføring. De skal skylles og vaskes grundigt, inden stofbleen er klar til en tur mere. Stofbleer holder også kun til et vist antal gange, før de bliver for beskidte at se på.
Derudover kan de være vanskeligere at få til at sidde godt på barnet, hvor de normale færdig-bleer har lukke-mekanismer. Kan du leve med ovenstående ulemper, får du klart billige bleer til dagligdagen.

Personligt har vi kun brugt stofbleer som underlag på puslebordet, eller som eksempelvis gylpe-klud efter amning.

Bleer til døren - billige bleer på nettet

Overvej også at se dig lid for på nettet. Der findes flere webshops, hvor du kan købe bleer og få bleerne leveret lige til døren. Ofte er der penge at spare ved at købe på nettet, så prøv dig lidt frem i webbutikker der handler babyudstyr.

Prøv dig frem og find den rigtige ble til din baby

Det bedste råd må næsten være: Prøv dig frem med forskellige slags bleer, både billige bleer og mærkevare-bleer, og find den ble som har den bedste pasform til dit barn. Du vil hurtigt kunne se om barnet trives i bleen, eller om bleen generer.

Vi startede selv ud med et af de dyrere mærker bleer, men er efterfølgende skiftet over til ALDI's Vibelle. Efter at have prøvet forskellige slags, fandt vi ud af at det var den ble der passede bedst til vores lille datter. Der blev bl.a. skåret markant ned på antallet af gange, hun lavede igennem, som følge af skiftet til nyt ble-mærke.