Sådan køber du den rigtige ammepude

Det er magisk og overvældende at blive mor, men for mange byder den vidunderlige tid med spædbarn også på trætte arme. Ammetid betyder nemlig ofte ømme muskler, når barnet skal holdes.

Det kan du lave om på med en ammepude, som aflaster dine arme og støtter dine arme.

Læs også: Ammepude test

Guide - vælg den rigtige ammepude

3 ting du skal være opmærksom på

Har du aldrig købt en ammepude før, og måske heller ikke kender til de mest populære forhandlere, så kommer her et par tommelfinger regler du kan bruge før du køber.

1. Vær sikker på at materialet er fast nok. Det vil sige at der er nok fyld i puden, så den giver ordentlig støtte og ikke falder sammen. Tommelfinger reglen er at jo fastere pude, desto mere støtte og jo bedre pude får du.

2. Køb en pude med formbart materiale. Det er meget nemmere at amme når du har en pude med formbart fyld. Det gør nemlig at både du og baby kan ligge meget mere komfortabelt, selv om I sidder og ligger forskelligt fra gang til gang.

3. Sørg for at maven kan få plads, så i begge har det komfortabelt. Vi er forskellige alle sammen, så det gælder om at finde en pude, der kan ligge ind til kroppen.

Materiale til ammepuder

Der findes flere forskellige typer fyld til ammepuder, så du har sikkert overvejet, hvilket af dem der er det bedste.

Polyester

Polyester er et fiberfyld, der består af meget fine fibre. Polyester er et billigt materiale, der fås i en række forskellige fastheder, men som med tiden kan blive lidt hårdt i det.

Krøyerkugler

Små, fine kugler der fremstilles af en speciel type skumplast. De er populære i puder fordi de er slidstærke og trykstærke og giver derfor en rigtig god følelse og lang holdbarhed.

Fiberfyld

Fiberfyld er en anden type fyld lavet af polyesterfibre. Her er forskellen at de er formet som kunstige dun. Det er populært i hovedpuder og i ammepuder og er et billigere alternativ til rigtige dun

Fossflakes dun

Endnu en type fiberdun, der er blevet meget populære. De yder en god støtte og føles bløde. Derfor er Fossflakes da også blevet en favorit blandt mange.