Kom i bedre form med en babyjogger eller en løbevogn

Hvis du har små børn men stadig gerne vil bevare en fornuftig grundform, eller generelt bare komme i bedre form, så er der ingen undskyldning. Du skal have fat i en babyjogger eller en løbevogn!

Babyjogger eller løbevogn?

Svaret ligger lidt i navnet. Er babyjogger er god til babyer og børn fra 6 måneder og til 3 år. En løbevogn derimod kan bruges ned til børn på omkring 2 år og helt op til 5-6 års alderen! Ovenstående er tommelfingerregler. Vil du være sikker, så undersøg den babyjogger eller løbevogn du har udset dig.. Hvor stor en belastning kilomæssigt kan den klare, er den officielt anbefalet indenfor en bestemt aldersgruppe, osv. Bemærk også, at løbevogne nogle gange kaldes enten løbetrailere eller børnecontainere.
Både babyjoggere og løbevogne findes selvfølgeligt også i udgaver, der kan huse flere børn på en gang.

I alt slags terræn og vejr

Der findes rigtig mange babyjoggere og løbevogne, og det er tit rigtigt fine maskinerier med støddæmpere, der sagtens kan tåle grusstier, kuperet terræn og løberuter der afviger fra asfalt. Så uanset om du er til asfalt eller en tur ud i det grønne, så findes der en vogn til formålet.

Der findes også massevis af ekstraudstyr til både babyjoggere og løbevogne, f. eks. er et regnslag med til at det sagtens kan lade sig gøre at løbe i let regn, mens en køletaske og et myggenet kan være lige netop det ekstraudstyr du har brug for, hvis du gerne vil løbe en varm, solrig dag.

Tekniske maskinerier, der koster

Når du kigger på babyjoggere og løbevogne, kan du blive overrasket over at nogle af de dyreste modeller er endog meget dyre. Heldigvis findes der et stort udvalg, og det kan sagtens lade sig gøre at finde babyjoggere eller løbevogne, der koster mindre end en kvart månedsløn.

Husk også, at når du løber med en babyjogger eller løbevogn frem for en klapvogn, så ruller den meget nemmere. Der er ikke nær så stor modstand, når du suser afsted med dit barn og det er med til at du oftere kommer afsted og dermed får noget ud af dine penge. Desuden drejer de meget nemmere og er generelt lettere.

Desuden skal det siges, at velholdte babyjoggere og løbevogne er særdeles gode til at holde prisen, hvis du gerne vil sælge den igen. Markedet for både brugte babyjoggere og brugte løbevogne er stort, og du kan regne med at få en del af de penge igen du investerede, hvis du finder på at sælge den eller skifte til en anden eller større model.

Hav faste steder, der besøges på ruten

En god idé når du løber med børn fra 2 år og opefter er at besøge faste steder på turen.
  • Et smut forbi en kirke og I kan være heldige, at den ringer.
  • Løber I forbi en politistation eller hos Falck kan det være I oplever en bil komme susende med udrykning.
  • Har I venner eller familie kan man stikke forbi og bede om et glas vand.
  • Bakker, broer og tunneller er også altid et hit.
Prøv at tænk, hvad der kan være spændende for dit barn at se på turen. Hvilke oplevelser kan I sammen se frem til og deles om .. får I planlagt en eller flere gode ruter venter jer der maser af gode timer sammen på vejene. Oplevelser, der kan strække sig over flere år.

Rigtig god tur med babyjoggeren

Rigtig god tur, vi håber du får masser af glæde sammen med dit barn eller dine børn samtidigt med at du nyder turene og motionen.