Leg med perler med børnene

Rørperler er en af de klassiske aktiviteter, som børn har elsket i generationer. Vi er alle vokset op med at lave flotte perler og perleplader til pynt, hjemmelavede gaver, juledekoration og meget mere. Perler bruges ofte hos både private, men også som en del af både dagpleje, børnehave og mindre skoleklasser. Der findes flere producenter af rørperler, hvor af Hama perler er den mest kendte i Danmark. Tidligere var alle perler og perleplader fra Hama, men over de senere år, er der komme andre producenter til. Nabbi perler er også ved at være ganske udbredt, og de to slags rørperler minder også meget om hinanden.

Perler til pynt til højtid

Perler bruges ofte til at lave hjemmelavet pynt til højtider. Til jul kan der laves julehjerter, julestjerner, snefnug, snemænd og nisser af perler. Påsken er oplagt til at lave påskeæg og harer med perler, mens der til Halloween kan laves græskar, trolde, spøgelser og hekse. Når du skal lave perlefigurer og dekorationer, kan du bruge en standard perleplade, hvor på du selv laver mønstret. Du kan også vælge at bruge perleplader der allerede har en given form. Perleplader kan fås som hjerterne, stjerner, cirkler, køretøjer, dyr og meget mere, Vil du gerne købe perleplader i god kvalitet? Se stort udvalg af perleplader her.

Store perler til mindre børn

Selv meget små børn kan være med til at lave perler. Perleproducenterne laver ofte også maxi/jumbo-perler, som er ekstra store perler, som er brugbare til små ukoordinerede fingre. De er gode til at komme i gang med, og få trænet børnenes finmotorik. Herefter kan man gå ned i størrelse og bruge de almindelige perler, ofte kaldet midi perler. Skal det være yderligere fint, finde der også mikro perler, som er helt små perler.

Skab kunstværker med fotoperler

De senere år er der også kommet fotoperler på markedet. Det er perler som bruges til at lave flotte billeder, med perler. Her skal du typisk uploade et billede via producentens software. Herefter får du et mønster, som du kan udskrive, og bruge til at skabe dit eget perlebillede. På den måde kan du få børnenes ansigter som perler, eller lave en gave til mor eller far, sammen med børnene. .