Sådan lærer du nemt at spille Texas Hold'em poker

Poker er in. Meget in endda. TV viser det oftere og oftere, og med de mange online poker-sites, kan alle spille poker hjemme fra sofaen. Hvis du gerne vil i gang med at spille poker, kan du i nedenstående guide lære grundprincipperne i Texas Hold'em poker.

Der findes et utal af varianter af poker med Texas Hold'em som den nok mest udbredte variant. Når der spilles World Poker Tour eller lignende på TV, er det Texas Hold'em der spilles. Nedenstående guide er derfor lavet med henblik på Texas Hold'em poker.

Poker chipsDer er i dag mange penge i poker-industrien, og en søgning på Google på poker afslører da også hurtigt at der er rigtigt store muligheder for at spille poker online. Hvad enten det er for sjov eller med rigtige penge, er der noget for enhver.

Poker er forholdvis simpelt at komme i gang med og alle kan være med. Reglerne er til at gå til, men vil man være rigtigt god, kræver det pokerface, flair for taktik, overblik og gerne lidt matematisk kunnen. Internationalt er Danmark med helt fremme, hvor bl.a. Gus Hansen er et godt eksempel på hvad man bedrive inden for poker-verdenen.Grundlæggede regler i Texas Hold'em poker

Formålet i Texas Hold'em poker er at vinde puljen i hver runde. Det kan ske ved at man har den bedste hånd, eller ved at få de andre spillere til at folde (opgive).

Din pokerhånd laves ud fra op til 7 kort. 2 lukkede kort som kun du kender, og derefter op til 5 åbne kort (community cards). Poker spilles med et standard 52-korts kortspil.

Der skal altid være en pulje at spille om, og derfor skal der lægges blinds for de 2 første spillere efter personen der har dealer button. Det er "dealeren" som går på skift - med uret - eller hvis man har fast dealer, så en knap som symboliserer hvem der bliver dealet for.

1. spiller efter dealer button er small blind, og skal lægge et fast beløb. 2. spiller er big blind, og skal lægge et højere beløb. Disse beløb er fastlagt, eller fastlægges på forhånd. Fx 10/20, 20/40 eller lignende. Spiller man en poker-turnering vil disse tvungne indsatser stige løbende, så det kræver mere og mere for at være med.

Når blinds er på bordet deles der to lukkede kort ud til hver person ved pokerbordet. Sørg for at ingen andre ser dine kort.

Hver budrunde slutter når alle har lagt samme beløb i puljen, eller man tvinger modspillerne til at opgive.

Første budrunde starter nu. Spiller nr. 3 efter dealer button har første melding, og kan nu enten gå med på på big blind (call) og lægge samme beløb som big blind. Spilleren kan også hæve indsatsen (bet) eller hæve en andens bet (raise), eller vælge at gå ud af runden (fold). Runden er slut når alle spillere, der er med i hånden, har lagt samme beløb i puljen. Går første runde rundt uden at blive hævet over big blind, kan runden slutte ved spilleren i position med big blind. Han kan checke, gå med, da han allerede har det højeste beløb i puljen, eller vælge at hæve, og så køres der endnu en runde.

Floppet. Når alle har pokerspillere har det samme beløb i puljen deales floppet (3 fælles kort). Disse lægges midt på bordet med billedsiden opad. Hver spiller har nu 5 kort som vedkommende kan sætte sin bedste hånd ud fra. Enten har man allerede en hånd, synes man kan opnå en hånd, eller man kan vælge at bluffe, og foregive at man har en hånd.

Anden budrunde starter nu ved 1. poker-spiller efter dealer button. Han kan enten melde check eller hæve indsatsen ved at lægge penge i puljen. Næste spiller skal derefter tage stilling til dette, og kan hvis der ikke er hævet gå med (check), lægge samme beløb (call), bette, raise eller folde. Runden er slut når alle poker spillere har lagt det samme beløb i puljen.

4. åbne kort (the turn) lægges på bordet, og 3. budrunde starter nu med de resterende pokerspillere. 1. spiller efter dealer button kan nu melde på samme måde som i 2. runde, og runden slutter når alle har lagt samme beløb i puljen.

5. åbne kort (the river) lægges nu på bordet, og 4. budrunde starter nu med de resterende spillere ved pokerbordet. 1. spiller efter dealer button kan nu melde på samme måde som i 3. runde, og runden slutter når alle har lagt samme beløb i puljen, eller spillere opgiver så der kun er en tilbage.

The showdown. Er der flere spillere med endnu, skal de nu en efter en vise deres bedste 5-korts pokerhånd. Spilleren med den bedste hånd vinder puljen. Er der uafgjort deles puljen mellem spillerne med samme bedste hånd.

Som spiller kan man også gå all-in, dvs. satser alle sine chips. Hvis man ikke har chips nok til at call'e et højt bet kan man stadig være med, ved at gå all-in. Man kan i det tilfælde dog kun vinde den del af puljen som man selv er med i. Andre spiller med flere chips, kan derved skabe en side pot, som kun de spiller om.

Se hvordan du får mest ud af en pokerbonus
Poker lingo - brug de rigtige udtryk ved pokerbordet

Rangering af hænderne i poker

I poker rangeres ens 5 kort ud fra følgende rangorden, startende herunder med den laveste hånd øverst.


High Card - Det højeste enkeltkort


Et par - to ens kort


To par - to x to ens kort


Tre ens


Straight - 5 kort i rækkefølge


Flush - 5 kort i samme farve


Fuldt hus - 3 ens + 2 ens


Fire ens


Straight flush - 5 kort i rækkefølge og samme farve


Royal flush - A, K, D, J, 10 i samme farve