Yogamåtte - vælg den rigtige måtte til yoga

Dyrker du yoga, er det vigtigt at du har den rigtige yogamåtte. Hvilken type du skal bruge, afhænger af, hvilke slags yoga du vil dyrke? Her får du et par råd til at vælge den rigtige måtte til yoga.

Dyrker du yoga, eller vil du til det? Så er det godt at have udstyret parat, og ikke mindst vælge det rigtige. Det sikrer dig en bedre oplevelse og kan minimere risikoen for overbelastning eller skader. Når du skal ud og vælge en ny yogamåtte, er der flere ting, som bør spille ind i dit valg.

Hvad skal du bruge måtten til?

Et af de vigtigste spørgsmål du skal stille dig selv, før du køber er: Hvad skal jeg bruge måtten til? Det drejer sig både om komfort, holdbarhed, længde, hvor skridsikker den er, skal den bruges derhjemme eller i yogastudiet og meget mere.

Er måtten til fitness, hvor du skal være meget aktiv, er det vigtigt at den er meget skridsikker, så du ikke risikerer at rutsje rundt. Yoga handler meget om balance, hvor du skal holde en position i et stykke tid. Du skal derfor vælge en måtte, hvor du ikke glider eller skrider ud, under din træning.

Holdbarhed er ligeledes vigtigt, da en for dårlig kvalitet, hurtigt vil blive slidt op, hvis det er en aktiv sport, den skal bruges til.

Mht. komfort er det vigtigt at se på din egen fysik. En tykkere yogamåtte vil yde bedre støtte til dine led, og kan forebygge skader bedre, end en tynd måtte. En tyk måtte, kan også være mere behagelig for ryggen, hvis du skal ligge ned på den.

Længden er meget afhængig af dine højde. Yogamåtter er typisk 1,80-2,00 m lange, det dækker de fleste behov. Men enkelte typer fås også i ekstra længde.

Skal du bruge yogamåtten derhjemme, behøver det ikke være en letvægtsting. Men skal du derimod transportere den frem og tilbage til studiet, er det måske smart at vælge en, der er lettere at transportere.

Yoga handler om velvære

Velvære, balance og koncentration, er nogle af nøglebegreberne i yoga. Og for at opnå den bedste yogatræning, skal det hele gå op i en højere enhed. Derfor er udstyret bare vigtigt, så du får mest muligt ud af yogaen.

En god yogamåtte er derfor alfa og omega, til at opnå det bedste resultat.

Verdens bedste yogamåtte

En af de typer yogamåtter, som bare fungerer til de fleste former for yoga, er Manduka Pro yogamåtte. Denne måtte er af mange eksperter udråbt, som verdens bedste yogamåtte. Måtten fås i flere varianter, kommer med livstidsgaranti, og bliver bedre og bedre, efterhånden som den bruges.

Hvor kan du købe yogamåtter?

Du kan købe yogamåtter og fitnessmåtter mange steder. Lige fra Bilka til Rema1000, som ind i mellem tilbyder det. Men kvaliteten er oftest derefter.

Vil du have en måtte i lidt bedre kvalitet, er du ofte nød til at kigge i sportsforretninger, eller købe yogamåtten i en webshop. På nettet finder du flere specialiserede shops, der forhandler yogamåtter og udstyr.

Herunder får du et par af de webshops, som forhandler måtter til bl.a. yoga, pilates og fitness.