Wordfeud - sådan bliver du bedre - uden at snyde

Wordfeuds popularitet eksploderer i øjeblikket, og de fleste der har en smartphone, spiller Wordfeud, eller har prøvet at spille det. Se her hvordan du kan blive bedre til at spille Wordfeud – uden at snyde.

Wordfeud er et uhyre populært spil til smartphones og tablet, som eks. iPhone og iPad. Spillet er en moderne udgave af Scrabble, hvor du spiller mod dine venner, eller mod ukendte modstandere, hvis du har lyst til det.

For at være god til Wordfeud gælder det selvfølgelig om at kunne stave, og have et nogenlunde ordforråd. Men der er nogle ting du kan gøre for at blive bedre til Wordfeud, også uden at snyde med apps, ordbøger osv.

1. Spil Wordfeud

Jo mere du spiller, jo bedre bliver du. Du lærer hurtigt nogle af Wordfeuds lidt kringlede ord og muligheder, og får mere og mere føling med måden spillet foregår på. Der er fire felter du skal være ekstra opmærksom på. TW og DW, som giver en tredobling og fordobling af ordets værdi. TL og DL, som giver en tredobling og fordobling af det enkelte bogstavs værdi.

Wordfeud tips til at blive bedre

2. Det taktiske aspekt i Wordfeud

Udover at du skal kunne stave og kende ord, gælder det i høj grad også om at spille taktisk, hvis du vil være god til Wordfeud, og vinde spillene. Det gælder i sær om at være opmærksom på at du ikke laver nogle åbenlyse oplæg til din modstander. Pas på TW og DW-felterne, som kan betyde at din modstander får rigtigt mange point. Hellere lave et kort ord, og undgå at din modstander kommer i nærheden af felterne.

Hvis du ikke selv kan ramme de gode felter og ord, så kan det være en fordel at lurepasse lidt og håbe din modstander laver et oplæg til dig.

3. Brug de eksisterende ord

Når du spiller Wordfeud og planlægger dit næste ord, så husk at kigge på de ord der allerede er spillet. Måske kan du sætte en endelse på, eller udnytte de eksisterende bogstaver til at lave et eller flere ord samtidigt. Lykkes det at lave flere ord samtidigt, kan det begynde at tælle rigtigt godt.

Du skal være opmærksom på at bogstavet S, kan tilføjes til utroligt mange ord, også selv det ikke giver udpræget mening. Sidder du i en lukket situation, kan du derfor prøve dig frem med dit S.


4. Du kan bytte bogstaverne ud

En frustrerende ting ved Wordfeud er at man ikke altid får gode bogstaver. Ofte har jeg siddet med rene konsonanter, eller rene vokaler. Det sætter en vis begrænsning, og man er ofte begrænset til korte ord så.

Sidder du i den situation kan du overveje at bytte (swap) dine bogstaver. Så længe der er mere end 7 brikker tilbage i spillet, kan du altid bytte bogstaver. Fordelen er at du jo så får et nyt input at kunne arbejde med (det er dog ikke sikkert at de bliver bedre). Ulempen er at du så sidder over, og din modstander kan så spille videre.

5. Wordfeud på "dansk"

Wordfeud kan spilles på flere sprog, men dansk er selvfølgelig det oplagte. Selvom Wordfeud her i starten af 2012 blev opdateret til at kigge på den danske retskrivningsordbog, er der stadig masser af underlige ord der er med, og lige så almene ord, som ikke er med.

Det gælder om at forsøge dig frem. Selvom du sidder med håbløse bogstaver, så prøv forskellige kombinationer, selvom det ikke virker til at give mening.

Erfaring gør mester.

6. Navne og stednavne er ikke med

Vær opmærksom på at du ikke kan skrive stednavne og navne. Eks. kan man ikke skrive landes navne eller helt almindelige danske navne.

7. Wordfeud forkortelser

Wordfeud byder på et utal af forkortelser, som kan være nyttige at kende til. Mange vægtangivelser og måleangivelser er med i Wordfeud. Du kan eks. skrive-. KM, CM, KG, CG, HL, HM, HG, MB, KB, TB. Korte ord og ordforkortelser er der selvfølgelig også. EX, FX, CD, PC, CV, IT, PR mfl.

Tone-skalen er også med, og kan med fordel bruges, hvis du kun kan lave kort ord i dit Wordfeud-spil. do, re, mi, fa, sol, la, si.

Udråb og lydord er der også mange af. HA, HI, HÆ, AV, AK, AHA, VOV osv.

Der findes formentligt mange mange flere end disse. Min tommelfingerregel er at jeg forsøger mig frem, hvis jeg står i en presset situation. Prøv vilkårlig forkortelser på 2 bogstaver. Nogle gange lykkedes det.

8. Få bonus for at bruge alle dine bogstaver

Har du mulighed for at bruge alle dine bogstaver til et ord, får du 40 bonuspoint. Det er nyttig viden, hvis du skulle få chancen.

9. Wordfeuds regler

Lær reglerne i Wordfeud. De er forholdsvis simple, men er nyttige at have i baghovedet. Læs dem her.

10. Spil spillet til ende

Selvom du er bagud på point til sidst i et spil, så vær opmærksom på at du måske stadig kan nå at vinde. Løber du først tør for bogstaver, vil din modstander få trukket værdien af sine bogstaver fra sin score, og det samme antal point blive lagt til din score. Det kan gøre en verden til forskel.

Ender kampen ved at der meldes pas tre gange, får hver spiller trukket værdien af sine resterende bogstaver fra sin score.

Rart at have det in mente, og umanerligt sjovt at vinde på den måde.

11. Lad være med at snyde!

Nobody likes a cheater. Selvom der findes et utal af apps der kan hjælpe dig i din kamp for sejr, så må den klare anbefaling være at undlade at snyde. Den slags kan bare føre til uvenskab i den virkelige verden.