Ulykkesforsikring er et must

En god ulykkesforsikring bør være en standard del af danskernes forsikringer. Ulykkesforsikringen kan sikre dig økonomisk, hvis du kommer ud for en ulykke. Kommer du slemt til skade ved en ulykke, kan du få udbetaling en erstatning. Den kan mindske de økonomiske konsekvenser, hvis du eksempelvis ikke længere kan arbejde. En ulykkesforsikring bidrager derfor med stor tryghed. I en travl hverdag, tænker de færreste over om de er forsikret mod ulykker. Men det er vigtigt at gøre sig det klart om man vil forsikres. For er uheldet først ude, er det for sent. Og mange har fortrudt manglen på en privat ulykkesforsikring, efter uheldet har ramt dem. Ulykkesforsikring hører ikke til blandt de dyreste forsikringer, og det kan derfor være rigtigt godt give ud at ofre de 1000- 000 kr., som en ulykkesforsikring koster årligt. En pris som alle bør overveje om ikke de er villige til at betale. Rammer uheldet. Du bliver måske kørt ned, og kan ikke udføre dit normale arbejde, vil det være ærgerligt at du ikke kan modtage en erstatningssum som lindring på såret.

Hvilken slags ulykkesforsikring skal jeg vælge?

Der findes flere slags ulykkesforsikringer, og du skal overveje om du vil tegne den almindelige forsikring, eller have en udvidet ulykkesforsikring. En almindelig ulykkesforsikring indeholder kun de mest basale elementer, som en ulykkesforsikring skal. Fordelen er at den er billigere at tegne. Men sikrer så heller ikke helt så bredt. Den udvidede ulykkesforsikring indeholder en bredere dækning end den almindelige ulykkesforsikring. Hvilken ulykkesforsikring du skal vælge, afhænger af dine behov og livsstil. Dyrker du ekstrem sport, eller på anden måde har en hobby der kan involvere ulykker, kan det være en idé med den udvidede ulykkesforsikring. Den dækker meget flere områder, men koster så også mere. Ifm. dit arbejde skal din arbejdsgiver have en forsikring for de ansatte. Men ind i mellem gælder disse forsikringer også i medarbejderen fritid. Undersøg derfor om skulle have noget fritidsdækning i din arbejdsgivers forsikring på dig. Så slipper du for at betale for meget, og være overforsikret.

Hvad dækker en almindelig ulykkesforsikring?

En almindelig ulykkesforsikring er kendetegnet ved, at den dækker mod uheld og ulykker, som du ikke selv er skyld i. Altså udefrakommende hændelser der påvirker dig. Det er derimod ikke sikkert at ulykkesforsikringen dækker mod selvforskyldte skader. Det vil fremgå af den forsikringspolice som du tegner hos dit forsikringsselskab. Eksempel på dækning ved uheld Bliver du kørt ned af en bil på din cykeltur, vil den almindelige ulykkesforsikring dække dig. Styrter du derimod af dig selv på cykelturen, er det ikke sikkert at den almindelige ulykkesforsikring vil dække dig. Ulykken er dit eget ansvar. Og du vil ofte kun være dækket, hvis du har tegnet en udvidet ulykkesforsikring.

Hvad er forskellen på en fritidsulykkesforsikring og en heltidsulykkesforsikring?

Kort fortalt dækker en fritidsulykkesforsikring i din fritid, mens heltidsulykkesforsikringen dækker dig hele døgnet. Også på arbejdet. Om det er nok med en fritidsulykkesforsikring, afhænger af hvordan du er dækket ind på din arbejdsplads. Sørg derfor for at finde ud af, om din arbejdsgiver allerede har forsikret dig. Er du kommet til skade og får brug for hjælp med erstatning, kan du tage fat på en erstatningsadvokat. De kan hjælpe dig med en (ofte gratis) vurdering af din sag, hvad enten det drejer sig om piskesmæld, patientskader, arbejdsskader, trafikulykker og skader efter vold.