Gratis office pakke og kontor-programmer

Tekstbehandling, regneark, kalender, præsentation og meget mere. De store office- og kontor-pakker er dyre for os private. Men der findes heldigvis en række gode gratis alternativer. Se herunder hvilke kontor programmer som du med fordel kan overveje.

Microsoft Office-pakke er nok den mest udbredte kontor-løsning. Men den koster, og kan være en voldsom investering for en privat person der gerne vil skrive en tekst eller lægge et budget..

Der findes en række office programmer som kan hentes gratis, eller bruges online. Disse er som regelt glimrende, og et super alternativ til en investering i et dyrt program til computeren. Herunder løber jeg nogle af de mest anvendte office-programmer igennem.

OpenOffice kontorpakke

OpenOffice er er en komplet gratis kontorpakke til tekstbehandling, regneark, diagrammer, præsentationer, databaser, tegninger og webside-redigering.

OpenOffice kontorpakken er gratis og udgives under open source-licensen LGPL. Office pakken indeholder praktisk taget de samme programmer som man finder i en dyr kontorpakke. Jeg bruger selv OpenOffice, og er meget meget tilfreds med denne. Værktøjerne fungerer bare, og selvom jeg er opvokset med Microsoft Office, så er det uhyre nemt at skifte over til OpenOffice i stedet. Værktøjerne minder meget om hinanden, og ikoner, funktioner med videre er mere eller mindre gengangere.

Se hvordan du kan underskrive dokumenterne digitalt

For menigmand burde der derfor ikke være noget der bør afskrække fra at bruge OpenOffice. OpenOffice kan hentes gratis og installeres i en dansk version, som er lige til at gå til.

OpenOffice fungerer glimrende for både private, virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Og er man vant til at bruge Microsoft Office, kan man uden problemer læse og redigere de samme dokumenter i OpenOffice.

http://da.openoffice.org

Google Docs / Google Dokumenter

Med Google Docs har Google kreeret en webbaseret gratis kontorpakke. Det eneste der behøves er en Google konto og en browser med adgang til internettet. Du kan med andre ord bruge dine kontor programmer hvor end du befinder dig.

I Google Docs kan man oprette tekst-dokumenter, regneark og præsentationer. Google Dokumenter accepterer desuden de mest almindelige filformater. Heriblandt både Office-filer og filer fra OpenOffice.

Bruges Google Docs af fx et firma eller en uddannelsesinstitution, kan man oprette brugere og dele adgang med disse. Der kan derfor gøres forskel på hvilke dokumenter den enkelte bruger må se og redigere når vedkommende er logget på Google Docs.
Er flere brugere på ad gangen, kan man se hinandens ændringer, og hvor henne i fx regnearket brugeren befinder sig.

Alle dokumenter gemmes online og gemmes i realtid. Så i det du har indtastet noget, er det gemt med det samme.

Min egen erfaring med Google Docs er rigtig god. Vi bruger det på min arbejdsplads, hvor vi kan dele dokumenter med hinanden, arbejde med ferieplanlægning mv.

http://docs.google.com

IBM Lotus Symphony kontorpakke

IBMs svar på en gratis office pakke hedder Lotus Symphony. Kontorpakken bygger på open source koden for OpenOffice, dog med flere justeringer på bl.a. udseende og brugeroplevelse.

Lotus Symphony indeholder ind til videre tekstbehandling, regneark og præsentations-program, men flere er efter sigende på tegnebrættet. IBM har længe været kendt for den udmærkede Lotus-pakke, og Lotus Symphnoy er altså deres bud på en gratis office pakke.

Lotus Symphony kan som OpenOffice hentes i en dansk version, så de fleste funktioner er som man kender dem.

http://symphony.lotus.com

ThinkFree Office

ThinkFree.com er en gratis online officepakke, hvor du via din browser kan lave tekstbehandling, regneark eller præsentationer.

Programmerne i ThinkFree Office minder meget om de fleste andre lignende programmer, og det er derfor nemt at gå til. ThinkFree Office understøtter mange af de gængse filformater, og kan uden problemer læse og gemme Microsoft Office filer.

En ulempe kan det dog være at ThinkFree kontorpakken ikke fås i en dansk udgave.

http://www.thinkfree.com

Zoho office pakke

Zoho er endnu et bud på en god gratis online office pakke. Zoho tilbyder en utrolig bred vifte af programmer som man kan oprette dokumenter i online. Af programmer kan der nævnes tekstbehandling, regneark, præsentationsprogram, organizer, email, møde-administration og meget mere.

Zoho programmerne er rigtigt gode til mindre virksomheder og private, men har dog den ulempe at der endnu ikke findes en dansk version.

Zoho har desuden et samarbejde med både Google og Yahoo, hvorfor man kan logge på Zoho hvis man har en konto hos en af de to. Hvis ikke, opretter man bare en gratis bruger og er hurtigt kørende med en god vifte af office programmer.

http://www.zoho.com