Send sikre mails

En almindelig e-mailkonto er i dag ikke sikker nok, hvis du har behov for at sende eller modtage personfølsomme oplysninger. E-mailen skal sendes krypteret, og det er ikke alle mailsystemer der gør dette.

Sender du en helt almindelig e-mail, svarer det i princippet til at du sender den som et åbent postkort på den gammeldags måde. Kommer andre i kontakt med dit postkort, kan de læse hvad du skriver.

Det dur ikke, hvis der sendes personfølsomme oplysninger i mailen. Så risikerer du at dine data blive opsnappet. Og er du en virksomhed, skal du overholde GDPR, og kan risikere en bøde, hvis du ikke har styr på mailsikkerheden.

Det er derfor vigtigt at du har styr på dine mails. Både ift. kryptering og signering. Krypteringen sikrer at ingen andre kan læse din mail, uden at have en ”nøgle” til at låse din kodede besked op med.

Signeringen er en sikkerhed for modtageren for at du er afsenderen.

Sådan kan du sende sikre mails

Der findes flere mailsystemer og add-ons, som sikrer at dine mails sendes krypteret. Noget fungerer direkte i dit mailprogram, andre skal installeres på din computer.

Se sikker mail løsning her.

Ved installation af et add-on eller plugin, kan du nemt sende krypterede mails fra Outlook eller anden mailplatform.

Send sikker mail med NemID

NemID kan bruges til at sende din mail krypteret. Eksempelvis hvis du skal sende mail til din bank eller kommune, hvor du skal have personfølsomme oplysninger med.

Se hvordan du kan sende sikker mail med NemID her.