Køb af Nintendo Wii

Efter et par år på banen har Nintendo Wii vist sig at være en kæmpe succes. Nintendo Wii er en unik måde at spille på, og lægger op til deltagelse af hele familien.

Wii spilkonsollen er lidt en modsætning til de store kraftige konsoller som Playstation og Xbox. I stedet for masser af kræfter til grafik og lynhurtige avancerede spil, er der her lagt vægt på deltagelse af hele familien. Store som små. Social gaming.

Det unikke ved Nintendo Wii er at det er et fysisk spil, og man bruger derfor hele kroppen når man spiller. En eller flere deltagere udstyres med en Wii Remote, som trådløst registrerer de bevægelser som du som deltager, laver. Wii kontrollens indbyggede bevægelsessensor registrerer bevægelser og hastighed i tre dimensioner, og sørger fx for at du kan slå hårdere til en golfbold, hvis du svinger mere i gennem med armen.

Bevægelserne registreres overraskende præcist, hvilket giver en super oplevelse, hvor man virkelig kan mærke når man har spillet et stykke tid. Efter nogle gode dueller i fx tennis, er du slet ikke i tvivl om at du har fået motion af at spiller computer.

Den aktive måde at spille computer på er et opløftende alternativ til det traditionelle computerspil, hvor man sidder stille foran skærmen.

På den negative side tæller grafikken dog. Den er mere primitiv sammenlignet med andre spilkonsoller på markedet. Spiloplevelsen vejer efter min mening dog størst, og når man først er i gang med en heftig duel på wii'en, glemmer man alt om at det.

En hyggelig lille deltalje er at man kan lave sin egen Mii, som er en lille figur du kan designe så den ligner dig selv, eller noget helt andet. Men interfacet i Nintendo Wii kan man så dele sine figurer med andre Wii-brugere.

Spil sport eller dyrk fitness med Nintendo Wii

Køber du en Nintendo Wii i Danmark følger spillet Wii Sports typisk med. Spillet består af fem sportsgrene som kan spilles af op til flere deltagere. Sportsgrenene er måske ikke de mest avancerede, men det er hylende morsomt. Wii Sports består af tennis, bowling, baseball, golf og boksning. De 5 spil skulle tilsammen vist sikre at man får rørt de fleste muskelgrupper, men specielt tennis, boksning og baseball kan mærkes. Der ligger mange timers underholdning i Wii Sports, men jeg savner lidt en udvidelse med flere sværhedsgrader.

Har du Wii Fit til din Nintendo Wii, kan du endvidere dyrke yoga, aerobic, balance mv. Wii Fitness leveres med et Wii Balance Board. I brættet sidder tryksensorer der aflæser din vægt og balance. Dine bevægelser lader dig så styre spillet. Wii Fit indeholder over 40 forskellige aktiviteter, og er en god og underholdende måde at træne på.

Der findes selvfølgelig et utal af spil til Nintendo Wii, og mange af de nye spil kan også fås til Wii. Ikke alt behøver være bevægelse, og man kan også spille "normalt", som på de konkurrerende spillemaskiner.


Wii er oplagt til familiefesten

Nintendo Wii konsollen er oplagt at tage med til familiefesten. Vi lånte selv en til en fest forleden - til børnene. Men det viste sig hurtigt som en kæmpe succes, hvor forældre og bedsteforældre alle deltog i Wii Sports. Og med wii'en kan man spille mod hinanden, uanset alder. Så voksne fik klø af børn og omvendt. Specielt tennis og bowling var det store hit, hvor op til fire kunne deltage mod hinanden.

Se en top 10 over de bedste spil til Nintendo Wii.