Lav gratis PDF-filer på din computer

PDF-filer er yderst populære til at dele dokumenter der indeholder tekst og billeder, med brugere på hjemmesider. PDF-filer kan læses på alle computere, hvis man downloader den gratis PDF reader fra Adobe.

Man kan næsten ikke søge information på nettet længere, uden at støde på PDF-dokumenter af den ene eller anden art. PDF filer er blevet meget udbredte til deling af tekst-dokumenter, manualer, formularer og meget andet.

En af fordelene ved PDF-filer er at de kan læses med den gratis PDF-reader fra Adobe. Endvidere er man sikret at PDF-filerne ser ens ud på alle computere.

Tidligere krævede det at man havde købt et program fra Adobe for at kunne lave sine egne PDF-filer. Det er dog ikke længere nødvendigt, da der idag er mange gratis programmer der kan lave et PDF-dokument. I al sin enkelthed går det ud på at man henter og installerer en PDF-creator, hvorefter man så kan udskrive et dokument som PDF fra sit tekstprogram eller office pakke. Det er ganske gratis, og bruger man en gratis office pakke, er man hurtigt og nemt kørende.

Bullzip PDF Printer - gratis pdf dokumenter

Jeg bruger selv et program der hedder Bullzip PDF Printer. Det fungerer på samme måde som de fleste lignende programmer, hvor man installerer og derefter udskriver sit dokument som en PDF-fil i stedet for via en alm. printer.
http://www.bullzip.com/

PDFCreator - nemme PDF-filer til Windows-programmer

Indefor Open Source verdenen findes der flere gratisPDF-programmer, bl.a. PDFCreator. PDFCreator tilbyder nem og gratis generering af PDF-filer fra alle Windows programmer.
http://sourceforge.net/projects/pdfcreator/

PrimoPDF gratis PDF-filer

PrimoPDF er et af de mest udbredte programmer til generering af PDF filer. PrimoPDF kan lave PDF'er ud fra over 300 forskellige filformater.
http://www.primopdf.com/