Køb en digital fotoramme - og få vist alle dine billeder nemt og flot

Det seneste nye inden for fremvisning af digitale fotos, er digitale fotorammer. En digital fotoramme kan vise dine personlige billeder på en lille skærm, og indstilles til at skifte mellem flere billeder.

Markedet for digitale billedrammer stiger markant i disse år, og med god grund. Priserne er efterhånden ved at være fornuftige, og teknologien så god at det begynder at blive interessant.

En digital fotoramme er grundlæggende en lille skærm som kan vise dine digitale fotos. Med andre ord er det ikke længere nødvendigt at printe billederne ud, eller få dem fremkaldt i dyre domme nede hos fotohandleren. Den digitale fotoramme kan hænges op på væggen som en normal billedramme, eller stå på skænken om man vil.

Det smarte er at man nu ikke længere er begrænset til et enkelt billede. Man kan lægge mange billeder ind i den digitale fotoramme, og se dem enkeltvis og i perioder, eller måske endda have et lille slideshow kørende. Det kan give liv til stuen, og er et stensikkert samlingspunkt når familien kommer på besøg.

Ydermere vil udbredelsen af digitale kamera gøre markedet for digitale fotorammer mere og mere interessant for de store hardware fabrikanter.

Størrelse og opløsning

Vil man have en stor digital fotoramme er prisen selvfølgelig også derefter. De typiske størrelser vi ser på markedet i dag er 7" - 9", men de digitale fotorammer vil med garanti få vokseværk de kommende år, så vi vil komme til at se større og større fotorammer til fremvisning af digitale fotografier.

Overvej også hvor stor diskplads fotorammen skal have. I dag ligger de typisk på 64 MB til 128 MB. Jo mere diskplads der er i den digitale fotoramme, jo flere billeder kan man selvfølgelig have liggende. Og billeder i god kvalitet fylder! Så overvej et minimum på 128 MB.

Opløsningen kan også variere meget, men ligger i øjeblikket på 640 x 480, 800 x 480 eller 800 x 600. Jo højere opløsning den digitale fotoramme kan klare, jo skarpere og detaljerede billeder kan den vise. Så jeg vil anbefale at man kigger på 800 x 600 og opefter. Men det afhænger selvfølgelig også af rammens størrelse. Med 7" kan man nøjes med en mindre opløsning, mens 10" vil være bedst med en højere opløsning.

Hvilke formater? - video og lyd?

Flere og flere af de digitale foto rammer på markedet, kan også afspille både video og lyd. Lyden er måske ikke den bedste, men levende billeder i form af video er altid et hit.
Kig derfor efter formater som JPG til billeder, mens video bør være AVI eller MPEG. Understøtter foto rammen flere formater, giver det bare flere muligheder.

Prisen på en digital fotoramme

Prisen på en digital fotoramme afhænger af størrelse og kvalitet. Men regn med at de prismæssigt ligger i intervallet 700-2000 kr, hvor 1200-1500 kr vil være et fornuftigt køb, hvis ikke den skal være uddateret dagen efter købet.


Læs også: Morgendagens krav til en dataplatform.