Robotgulvvasker - nem rengøring af dit hjem

Gulvvask er der vel ingen der elsker, og en træls del af rengøringen i hjemmet. Men med et køb af en robot gulvvasker er det nemt og effektivt at slippe for gulvvaskningen i hjemmet.

I samme kategori som robotstøvsugere, altså hjælpemidler til den daglige rengøring i hjemmet, finder vi robot gulvaskere. Disse små finurlige robotter minder meget om en robotstøvsuger.

En robotgulvvasker er en fuldautomatisk gulvvasker der vasker gulvet for dig, mens du fx er på arbejde. Gulvvaskerobotter kan programmeres til at køre når du ønsker det.

Kigger vi på robotgulvvaskeren fra iRobot - Scooba, rengører den gulvet i fire trin.

1. Robot gulvvaskeren starter med at opsamle løst skidt, som krummer, sand, jord og andet snavs.

2. Derefter vasker robotten gulvet med en sæbeopløsning.

3. Gulvet skrubbes af robotgulvvask-maskinen, så pletter o.l. fjernes fra gulvet

4. Slutteligt tørrer robot gulvvaskeren gulvet, og efterlader det rent og nyvasket.

Efter endt gulvvask tørrer robotten selv sine dele for vand og sæberester.

iRobot Scooba gulvvaske-robot kan anvendes på flere forskellige underlag, heriblandt sten, fliser, vinyl og linoleum, samt på lakerede eller ferniserede trægulve.
Robot-gulvvaskeren finder selv rundt på gulvet, rundt om bordben og langs lister, ligesom robotvaskeren har en indbygget sensor, så den kan undgå trapper og tæpper.

iRobot Scooba gulvvasker vasker ca. 40 m2 på en tank, og batterilevettiden på robotgulvvaskeren rækker til ca. 80 m2, afhængigt af gulvtypen den skal vaske. Robotten er nem at betjene og nem at fylde op med ny sæbeopløsning.

På samme måde som iRobots robotsstøvsugere, kan man tilkøbe en virtuel væg, som man kan sætte på hvis man ikke vil have robotgulvvaskeren til at vaske bestemte rum eller områder.

Hvor god er en robotgulvvaskeren til at vaske gulv?

Overraskende god, må være svaret. Det er klart at robotgulvvaskerne endnu ikke kan afløse den manuelle gulvvask fuldstændigt, men den lille hjælper er et godt alternativ, som kan holde gulvene pæne for dig. Til en travl børnefamilie vil en robot-gulvvasker være en fin investering. Så kan robotten vaske gulvet efter ulvetimen ved middagsbordet, mens familien hygger.

Eksempler på robotgulvvaskere i drift