Se hvor du kan oprette en gratis blog (weblog)

Det er blevet populært at blogge, og mange private har i dag deres egen blog (weblog), hvor de kan skrive om bestemte emner, hverdagens små hændelser eller hvad de nu har lyst til. Der findes utallige gratis blogs på nettet, så det er nemt at komme i gang.

En blog er en nem og letanvendelig hjemmeside, hvor man kan skrive om hvad der lige falder en ind, interagere med andre brugere og læsere i form af kommentarer og diskussioner og meget mere.

Vælger man et gratis system til sin blog er der typisk to muligheder. Enten skal bloggen ligge på blog-udbyderens hjemmeside (ex: minblog.udbyderenshjemmeside.dk) eller også skal du selv installere bloggen på dit webhotel. Så for du tilgengæld også dit eget domæne, men det koster så lidt at oprette webhotel og købe domæne. Begge disse er dog til at komme til for få penge.

På nogle gratis blogs kan der være visse ulemper. Det kunne være i form at tvungne reklamer, eller begrænsninger i funktionaliteten. Andre steder skal brugere være medlemmer af samme hjemmeside / community, før man kan skrive kommentarer til dine blog-indlæg.

Fordelene er at det er hurtigt og gratis at komme i gang, og man kan teste sig frem og se om det er noget man kan bruge til noget.

Danske udbydere af gratis blogs

Blogbar
Blogbasen
Blogda.dk
Deldig.dk
DitCentrum.dk
Familien.dk
HotBlogs.dk
iblog.dk
Kommunikationsforum
Mandala
MegaBlog.dk
Smartlog
Urbanblog
Xtrablog

Gratis internationale blogtjenester

Der findes et utal af internationale blogtejenester, og skulle alle nævnes ville det hurtigt blive uoverskueligt. Fokus ligger vi derfor på et par af de helt store weblogs-tjenester - Blogger og WordPress.

WordPress er vel nok den mest udbredte blog-tjeneste på nettet. Den er nem at sætte op, man kan selv vælge design, tilknytte eksterne temaer osv. Man kan have mange brugere, der kan oprette blog-indlæg, og der er desuden et spam-filter på indlæg og kommentarer.

Blogger indgår som et af redskaberne i Google, og har du en Google-konto, vil du fra kontrolpanelet have nem adgang til redigering af din blog. Blogger er nem at gå til, har en brugervenlig grænseflade, og giver mulighed for at tilføje designskabeloner. Det er nemt at føje fotos og video til bloggen, som desuden også understøtter mobilblogs og gruppeblogs, hvor flere redaktører kan skrive i den samme blog. Der findes desuden et utal af tredjeparts-applikationer som man kan tilknytte sin blog.