Køb af HTC Touch Diamond

HTC har længe været kendt for at lave gode telefoner og smartphones. Et af deres seneste skud på stammen er HTC Touch Diamond. Telefonen er i manges øjne en seriøs konkurrent til Apples iPhone, og den udmærker sig da også på mange måder. Se specifikationer på HTC Touch Diamond og hvorfor du bør have den med i dine overvejelser, når du skal købe ny mobiltelefon.

HTC Touch Diamond minder ved første øjekast en del om Apples iPhone 3G, og glimrer ved at være en underholdningsmaskine og telefon i samme enhed. HTC Touch Diamond kan bruges både som alm. mobiltelefon, eller man kan vælge at udnytte de mange andre muligheder den indeholder.

For HTC Touch Diamond er meget mere end en mobiltelefon. Man kan surfe på internettet med Internet Explorer, tjekke mails og fx. bruge den sammen med Exchange, eller chatte med vennerne via msn.

HTC Touch Diamond har en lækker 2,8" TFT-LCD touch screen med VGA opløsning. Med HTC's TouchFLO™ 3D kan du kontrollere menuer, programmer gå på internet se billeder mv. ved brug af fingrene. Selv med store fingre, er det overraskende nemt at navigere rundt, og skulle man få problemer, medfølger der en lille stick, som man kan tage ud af hjørnet på telefonen og bruge.

Størrelsen på HTC Touch Diamond er 102 mm x 51 mm og med en dybde på 11,35 mm. Vægten ligger på 110 gram inkl. batteriet. Styresystemet er Windows Mobile® 6.1 Professional og processoren er en Qualcomm® MSM7201A™ 528 MHz.

Multimedia på HTC Touch Diamond

HTC Touch Diamond kommer med Windows Media Player installeret som sørger for at du kan afspille både musik og videoklip på mobilen. Lydmæssigt understøttes de fleste Windows Media Player supporterede formater. Her i blandt AAC, AAC+, MP3, WMA, WAV og MPEG4.

HTC Touch Diamond har 4 GB indbygget hukommelse, som skulle sikre at man kan have en del musik, billeder og video liggende.

Surf på nettet med HTC Touch Diamond

HTC Touch Diamond kan bruge både Opera og Internet Explorer, og tilbyder derfor god mulighed for at bruge internettet på mobilen. Man kan vælge at surfe på nettet som mobil enhed, eller vælge at se siderne som "de rigtigt ser ud". HTC Touch Diamond kan også bruges til at tjekke mails, forbinde til Exchange og synkronisere med en computer,

De mobil- og trådløse netværk der understøttes på HTC Touch Diamond er GSM/GPRS/EDGE Tri-band, Wi-fi i HSDPA/WCDMA og Bluetooth. HTC Touch Diamond kører med HSDPA-teknologi (Turbo-3G), og leverer derfor lynhurtigt internet.

Tag gode billeder med HTC Touch Diamond

En anden ting der har overrasket mig ved HTC Touch Diamond, er det indbyggede kamera som har autofokus og tager billeder i 3,2 megapixels.Det tager overraskende gode billeder, og med autofokus er det nu muligt at tage skarpe billeder. Lysforholdene er også gode og sørger for at man kan tage fine billeder uden alt for meget lys omkring sig.

Find vej med GPS og Google Maps
HTC Touch Diamond har indbygget GPS, og som standard kan man navigere rundt med Google Maps. Ønsker man et andet program, kan disse typisk købes og installeres og arbejde sammen med den indbyggede GPS.

Efter at have haft HTC Touch Diamond i en lille måneds tid, er jeg meget meget glad for at jeg valgte denne. Den fungerer bare, og leverer både som mobiltelefon og som smartphone. Jeg har ikke oplevet de store problemer med "diamanten", og kan klart anbefale at man overvejer den, hvis man skal have ny telefon.

HTC barsler efter sigende med en Pro udgave af HTC Touch Diamond, som indeholder et fuldt QWERTY-tastatur som kan slides ud.